FREDRIK LINDSTRÖM

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt sätt att blanda underhållning med folkbildning i sina böcker, föreställningar, TV-program och sommarprat. Fredriks utläggningar om språket, vårt land, vart resorna går i "På Spåret" och om allt annat mellan himmel och jord är alltid lika träffande, alltid lika engagerande och alltid med en stor nypa humor.

Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i "Hassan". Han har skrivit ett tiotal böcker - såväl skönlitteratur som populärvetenskap - regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som "Värsta språket", "Världens modernaste land", "Tänk om", "Svenska dialektmysterier". Men för den allra bredaste publiken är han dock mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare "På Spåret".

Han är också verksam som stand up- och scenkomiker och har skapat några av Sveriges största scenbaserade humorsuccéer på senare år: "Ljust & Fräscht'"och "ÄGD - vad kostar ett rikare liv?". I soloföreställningen "Svenskar är också människor", ringar Fredrik in ett av sina absoluta favoritområden: den specifika svenska mentaliteten. Ett ämne som ofta avhandlas när Fredrik, som en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, håller sina föredrag runt om i landet.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren så som årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.


Fredrik kan bokas som
» Föreläsare
» Konferencier
» Komiker
» Ståuppare
» Regissör
» Film/TV/radio-medverkan

Fredrik är en mycket populär och erfaren talare och konferencier. Med sitt unika sätt att blanda underhållning och humor med folkbildning intresserar och engagerar han sina åhörare.


Föreställningen "Mänskligheten - Föreställningen om oss själva"
Tio år efter den kritikerrosade publiksuccén "Svenskar är också människor!" är Fredrik Lindström tillbaka med en ny soloföreställning! I "Mänskligheten – Föreställningen om oss själva" tar Fredrik oss med på en visuell föreställning om modernt mänskligt beteende. Föreställningen hade premiär 24 januari och spelades för fulla hus under våren på Scalateatern. I höst flyttar den in på Cirkus i Stockholm.


Fredrik erbjuder följande föredrag
"Svensk och osvensk mentalitet"
Om nutida svensk kultur, mentalitet och moderna värderingar - som ofta visar sig extrema vid internationell jämförelse

"Världens dåligaste språk"
Om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga

"Svenska dialekter"
Populärvetenskaplig föreläsning om dialektskillnader från norr till söder


Fredrik Unlimited med Extra allt
Fredrik kan efter överenskommelse göra specialvarianter eller blandningar av ovanstående föredrag med speciella vinklingar. Han kan även vid önskemål tala på mer specifika ämnesområden vad gäller svensk och allmän kulturhistoria, språk, svensk historia, namn och smeknamn, konsumtion och modern livstil, inredning, Stockholms historia, poesi, mentalitet, årets högtider, litteraturhistoria, stilistik, etnologi, kulturantropologi, svenska kungar, Sjöwall-Wahlöö, Hjalmar Söderberg, Ture Sventon mm.


Agent & marknad/press
sophie@kahlo.se

Agent & innehåll
malin@kahlo.sePressbilder
Ladda ner bilder (zip)
Foto: Kitty Lingmerth