HS_Redigerad3-SCHYFFERT-6I4A6264.jpg

JOSEFIN JOHANSSON

Josefin Johansson - utsedd till Årets kvinnliga komiker 2017 tillika På Spåret-vinnare 2018 - är idésprutan och mångsysslaren som sjunger lika bra som hon skämtar och allra helst i kombination om hon själv får välja. Hon har skrivit och agerat för TV och radio sedan 2006 då hennes karriär började på Sveriges Radio P3 och hon har arbetat med flera av Sveriges mest populära radioprogram såsom "Pang Prego", "Morgonpasset Sommar" och "Musikguiden i P3: Sommarsession".

Josefin deltar i årets "På Spåret" tillsammans med Johar Bendjelloul och är för andra året i rad programledare för "Smartare än en femteklassare". Hon har medverkat i många andra TV-program bl.a. "Allsång på Skansen", "Så ska det låta", "Intresseklubben", "Kändisbarnvakten", "Det stora matslaget", "Dobidoo" och "Extra Extra". Dessutom har hon jobbat som manusförfattare för t.ex. "Robins", "Gabba Gabba" och "Helt Sant".

Utöver TV och radio står Josefin mer än gärna på scen som komiker, sångare, allsångsledare och skådespelare. Sedan 2009 har hon ståuppat runt om i Sverige och har på senaste tiden även lagt mycket fokus på en internationell karriär, bl.a. har hon uppträtt i England, Japan och Tyskland. Hon har varit nominerad till Årets kvinnliga komiker två gånger. Josefin turnerade i Sverige med föreställningen "Tjejgrejer" som nominerades till Årets föreställning. Hon har även skrivit och medverkar i teaterföreställningen "Drottningsylt" tillsammans med Robert Noack.


Josefin kan bokas som
» Konferencier
» Moderator
» Programledare
» Skådespelare
» Komiker/ståuppare
» Föreläsare
» Sångerska
» Allsångsledare
» Författare


Låt Josefin leda er allsång
Förutom att vara en knivskarp konferencier eller en jätterolig ståuppare kan Josefin även agera allsångsledare med hennes egna 90-tals-allsång "My Little Allsång" - en härlig teambuilding-aktivitet och energiboost till konferensen.


Knyckare & Josefinito
Josefin och komiker-kollegan Emma Knyckare är en oslagbar duo att boka som konferencierer eller galavärdar. De har exempelvis lett "Svenska Standup-galan" tillsammans samt har grundat och driver "Humorkollo" – ett initiativ för att locka fler tjejer till stand-up scenen. 


Lyssna på Josefin
Podcasten 'Joesfinito Pod'.

Podcasten 'Feminist javisst men...'


Agent & marknad/press
sophie@kahlo.se

Agent & innehåll
malin@kahlo.se
Pressbilder
Ladda ner bilder (zip)
Foto: Kitty Lingmerth