ARKIVSIDA
FÖRESTÄLLNINGEN GES INTE LÄNGRE


JULBONANZA PÅ SCALATEATERN
– EN STANDUPKVÄLL I JULENS TECKEN

Davids+Julbonanza+Instagram+Kvadrat.jpg

Traditionellt julbord med kollegorna i all ära, men nu erbjuder vi ett garanterat roligare alternativ. Under fyra dagar i december presenterar konferencier David Sundin showen ”Julbonanza på Scalateatern – en standupkväll i julens tecken". Varje kväll turas åtta av landets främsta komiker om att underhålla med allt från standup och musikinslag till oväntade överraskningar och gäster. 

I december intar inte mindre än 19 standup-komiker Scalateatern i Stockholm. Under ledning av värden och den fasta punkten David Sundin skapas varje kväll en unik, julinspirerad humorshow med några av landets mest spännande komiker.

– Det känns otroligt roligt att få presentera just dessa fantastiskt duktiga komiker och vi kommer att göra allt för att detta inte ska bli en standupkväll i mängden, vi ska skapa unika kvällar att minnas länge länge, säger David Sundin. Ok, inte hela livet kanske men i alla fall 10 år. En kväll att minnas i 10 år. Ok, fem år. En kväll att minnas fem år. Tre. Tre blir bra. Skriv det. , säger David Sundin.

På ”Julbonanza på Scala – en standupkväll i julens tecken" medverkar både komiker som varit aktiva på scenen sedan 80-talet och nya förmågor som debuterade i somras: Babben Larsson, Johanna Wagrell, Messiah Hallberg, Petrina Solange, Evelyn Mok, Henrik Hjelt, Fredrik Lindström, Henrik Nyblom, Josefin Johansson, Nisse Hallberg, Adde Malmberg, Marika Carlsson, Emma Knyckare, Kodjo Akolor, Ahmed Berhan, Albin Olsson, Josefin Sonck och Clara Henry.

Tillsammans kommer de skapa underhållande shower för alla som vill lämna julhetsen hemma för en kväll.

– December är bästa tiden på året att gå ut och skratta. Köp färdig skinka, senap och pepparkakor och be någon annan städa – det här får du bara inte missa, säger Babben Larsson.

– Det ska bil så sjukt kul att få vara med i Julbonanzan! Jag älskar julen och jag älskar att ha roligt. Detta är med andra ord som upplagt för att bli 2017 års bästa kvällar, säger Clara Henry.


"JULBONANZA" produceras av Kahlo och ges i december på Scalateatern i Stockholm med premiär 6 december. Längd: 3 timmar inklusive 20 minuters paus.


MEDVERKANDE KOMIKER

Kodjo Akolor
Känd från bland annat “Morgonpasset” och “Musikhjälpen” i P3 och utsedd till Årets programledare. Som standup-komiker har han stått på Sveriges scener sedan 2005 och turnerat med flera egna shower.

Ahmed Berhan
Ahmed har kört standup i över tio år och har den senaste tiden varit ute på flera turnéer med humorkollektivet Semst. Han är även känd från flera år i “Tankesmedjan i P3" och flera tv-program i SVT.

Marika Carlsson
Utsedd till Årets kvinnliga komiker två gånger och har turnerat i flera år med en självbiografisk standup-föreställning. Marika har dessutom varit värd för “Sommar i P1” och leder det egna programmet “Marika i P4".

Messiah Hallberg
Standup-karriären inleddes 2009 och har gått via tv-program som "Parlamentet", "Roast på Berns", "RAW Comedy Club", pris som Årets förnyare på Svenska Stand up-galan till två egna tv-serier på SVT och soloturnén "Den missförstådde profeten".

Nisse Hallberg
Årets nykomling på Svenska Standup-galan 2015 har turnerat med stand up-föreställning ”Jag är sjuk" och är inblandad i podcasterna “Nisse å den där äldre” och “Alla mina kamrater". Han kan även ses i nya “Släng dig i brunnen” på SVT och "Manick" på TV6.

Clara Henry
Clara är en av landets främsta och mest prisade YouTubers och var våren 2017 programledare för Melodifestivalen. Så sent som i juli 2017 debuterade som standup-komiker.

Henrik Hjelt
Komiker, skådespelare och regissör, känd från bland annat tv-programmen “Parlamentet” och “Playa del Sol”, samt komikerkollektivet Västkusteffekten. Började med standup sommaren 2017.

Josefin Johansson
Mångsysslaren som sjunger, skämtar, leder program i tv och radio, författar manus till humorprogram och skådespelar. Har bland annat medverkat i "Pang Prego", "Morgonpasset Sommar", "Allsång på Skansen" och "Extra Extra". Har kört standup sedan 2009, både i Sverige och internationellt.

Emma Knyckare
Hyllad satiriker och rutinerad P3-profil från bland annat egna programmet “Knyckare i P3". Har stått på standup-scenen sedan 2009 och medverkat i humorprogram såsom "Hårdvinklat", "Intresseklubben" och "Tror du jag ljuger".

Babben Larsson
Mångfaldigt prisbelönad komiker som varit aktiv sedan 80-talet, utsetts till Årets kvinnliga komiker två gånger och tagit emot ståuppbranschens Hederspris. Hon har dessutom turnerat i både England och Irland.

Fredrik Lindström
En av landets populäraste komiker och programledare ligger bakom några av Sveriges största scenbaserade humorsuccéer på senare år: soloföreställningen ”Svenskar är också människor”, samt ”Ljust & Fräscht'”och "ÄGD – vad kostar ett rikare liv?", som sågs av nästan 400 000 personer. Nu även aktuell i "Samkväm".

Adde Malmberg
Har varit en betydande del av svenska humorscenen sedan 80-talet och startade den banbrytande standup-klubben S.U.C.K. 1988. Är även en prisbelönt regissör som ligger bakom flera stora humorföreställningar.

Evelyn Mok
Efter att ha startat sin standup-karriär i Sverige och utsetts till Årets förnyare 2012 flyttade hon till London. Där fick Evelyn ett nästan omedelbart genombrott och hyllades för sin egna show som hon turnerade med i Storbritannien. Har kallats "den svenska Amy Schumer" av Comedy Central.

Henrik Nyblom
Komiker som på kort tid gjort sig ett namn inom svensk standup och som är en frekvent gäst i "Morgonpasset i P3". Förutom att stå på standup-scenen ägnar han sig även åt att podda, skriva manus, regissera musikvideor och driva standup-klubb.

Albin Olsson
En av komikerna i humorkollektivet Specialisterna är en flitig podcast-programledare och driver även klubben Specialisterna Comedy Club i Stockholm. Har varit ute på standup-turnén "Känd från podcast”.

Petrina Solange
Årets nykomling 2013 och Årets kvinnliga komiker 2015 har kört standup sedan hon gick i gymnasiet. Petrina har turnerat i både Sverige och Danmark och är idag en etablerad komiker som skriver åt “Robins” i SVT och medverkar i nya "Släng dig i brunnen" och "Parlamentet”.

Josefin Sonck
Ålandskomiker som började med standup 2014 har snabbt gjort sig ett namn på scenen. Hon är en flitig gäst på landets klubbar och är även skådespelare och manusförfattare för radio.

David Sundin (konferencier)
David har under hela 2000-talet jobbat som humorist i olika projekt. Han är programledare, manusförfattare, standup-komiker och konferencier för standup-klubben “Brooklyn Ha Ha”.

Johanna Wagrell
Johanna medverkar i ”Parlamentet”, satirprogrammet ”Tankesmedjan i P3” och nya ”Släng dig i brunnen” på SVT. Hon uppträder regelbundet på landets standup-klubbar, har varit ute på turné med standup-showen ”Känd från podcast” och är nu aktuell med showen "Är du sur?” tillsammans med Johan Hurtig.