ARKIVSIDA
FÖRESTÄLLNINGEN GES INTE LÄNGRE


SAMKVÄM

square.jpg

"Samkväm - Slumpad underhållning med Fredrik Lindström" gjorde succé på Scalateatern i Stockholm förra hösten och i våras och fortsätter att spelas på samma scen under hösten. Dessutom kommer Fredrik besöka fler svenska städer under hösten. Premiär på turnén är 25 september i Göteborg och sedan följer; Västerås, Örebro, Linköping, Lund och Gävle. "Samkväm" är ett mycket uppskattat format där varje kväll är unik med en blandning av standup, populärvetenskap och högläsning. 

Fredrik Lindström ligger bakom flera av de mest hyllade och största publiksuccéer på scen de senaste åren, bland annat soloföreställningen "Svenskar är också människor!" och showerna "Ljust & Fräscht" och "Ägd" som han gjorde tillsammans med Henrik Schyffert. 

Nu är komikern och språkvetaren tillbaka med den nya, mångfacetterade föreställningen "Samkväm" där ingen kväll är den andra lik och där till och med temat varierar från kväll till kväll. Temat slumpas nämligen fram genom ett hjul på scen som Fredrik snurrar och ibland även tar publiken till hjälp.

– Det här är en föreställning som skippar genrebeteckningarna. Jag blandar standup, populärvetenskap, högläsning och trams. Det blir lite olika varje kväll, beroende på vilka teman som snurras fram, berättar Fredrik Lindström.

Tillsammans kommer publiken och Fredrik Lindström ha ett underhållande och intressant samkväm utan fasta ramar. Ett upplägg som tilltalar honom och som han genomfört tidigare.

– Det är lite avspänt och brukar ge en skön publikkontakt. I och med att man inte har ett manus att följa så kan man inte heller göra fel. Dessutom blir det spännande för mig också, jag vet inte riktigt vad som kommer att hända, säger Fredrik Lindström.

Under hösten kommer Fredrik att besöka; Göteborg, Västerås, Örebro, Linköping, Lund och Gävle. Premiär 25 september i Göteborg.


"Samkväm" produceras av Kahlo och ges PÅ Scalateatern i Stockholm.
Längd: ca 90 minuter + paus.