HS_Redigerad3-SCHYFFERT-6I4A6264.jpg

EMMA KNYCKARE

Emma Knyckare är en mycket uppskattad och flitigt anlitad radiopratare, programledare, konferencier, teaterapa, galavärd, skribent och festivalarrangör. Emma kan snart även titulera sig författare då hon gör sin bokdebut i början av detta året, med en bok om att bli förälder.

Emma har under flera år varit programledare för bland annat "Morgonpasset" och "Tankesmedjan". År 2013 var hon programledare för "Musikhjälpen" och samma år fick hon sitt eget radioprogram – "Knyckare i P3". 

Dessutom medverkar Emma ofta i TV. Bland annat har hon tillsammans med Felix Herngren varit programledare för TV-programmet "Inte OK" och även medverkat  i humorprogram såsom "Hårdvinklat", "Intresseklubben" och "Tror du jag ljuger". Emma har även lett Melodifestivalens förfest.

Emma har ståuppat sedan 2009  och uppträder ofta på olika klubbar runt om i landet. Hon har även deltagit i standup-turnén "Badjävlar" och har nu under våren varit på Europaturné och ståuppat i bl.a. Spanien, Tyskland och England.


Emma kan bokas som
» Konferencier
» Moderator
» Programledare
» Komiker/ståuppare
» Föreläsare
» Skådespelare
» Skribent


Föreställningen "Årets Mama"
Just nu är Emma aktuell med sin första soloshow "Årets Mama - En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek", en personlig och rolig skildring av mammablivandet. Med sig på Sverigeturnén har Emma ett husband bestående av Matilda "Det Brinner" Sjöström och Joakim Fritzner som bjuder på fenomenal musik.


Föreläsningen "Konsten att anställa en kvinna"
Här får du en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till jämställd. Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning.


Föreläsning om Statement festival ”från fylletweet till verklighet” 
Efter det sexuella våld på våra svenska festivaler som nådde kulmen 2016 kom Emma Knyckare på en genial idé sin första semesterdag. Hon tweetade ”vad sägs om att vi har en mansfri festival tills ALLA män lärt sig hur en beter sig”, tänkte inte mer på det och gick och la sig, helt aningslös om att den enorma responsens på tweeten skulle leda Statement festival som går av stapeln sista helgen i augusti på bananpiren, Göteborg. 

Följ med Emma i hennes kaosartade och framförallt glädjefulla resa med projektet. Hur har det möjliggjorts och hur kommer det sig att en komiker över en natt blev festivalgeneral med allt vad det innebär? Ett projekt som går rätt in i bröstbenet och är inspirerande för alla som vill jobba utanför boxen. 

Pengarna från föreläsningen går till Statement festivalen.


Knyckare & Josefinito
Emma och komiker-kollegan Josefin Johansson är en oslagbar duo att boka som konferencierer eller galavärdar. De har exempelvis lett "Svenska standup-galan" tillsammans samt har grundat och driver "Humorkollo" – ett initiativ för att locka fler tjejer till stand-up-scenen. 


Lyssna på Emma
Podcasten "Feminist javisst men..."

Podcasten "Förstagångenpodden"


Press & marknad
sophie@kahlo.se

Agent
malin@kahlo.se
Pressbilder
Ladda ner bilder (zip)
Foto: Kitty Lingmerth